Ustanak (30. jul – Crtica)

piše: Ru Šavr

VANZEMALJSKA CRTICA

Verujete li u vanzemaljce? U one male, zelene što u veštačkim šoljama, činijama tj. tanjirima lete po nebu?

Kažu da ih ima, takoreći, svuda. Idu tamo gde su jaka zračenja sa Zemlje, ona geomagnetna, ili tamo gde se proizvodi energija, na primer, u nuklearkama. Dođu da napune baterije, pa onda odu. Pa onda opet dođu. Doduše, neki tanjiri se i pokvare, pa onda ima i prinudnog sletanja. Sve u svemu, izgleda da su nebeski putevi prilično zakrčeni tim neobičnim plovilima, dok su sami vanzemaljci nekako diskretni. Manje, više, niko ih nije video. Kao da ne vole da se predstavljaju. A, opet, uvek ima i onih koji tvrde da znaju za ljude koji su doživeli bliske susrete.

Evo primera od pre neki dan. Ispred diskonta dva muškarca piju pivo i razgovaraju. Jedan kaže za svog drugara, planinara, da se popeo nedavno na vrh Goča. Kao, stigao on na vrh, koji je sav bio u magli, kad tamo, dočekali ga vanzemaljci, šire ruke, fotografišu. I ništa. Posle su otišli svako svojim putem. Možda zato treba požuriti na planine ovog avgusta. I naša sklonost ka selfijima poznata je, a i njihova, izgleda. Ove godine se zaista možete vratiti s letovanja sa ekskluzivnim fotografijama kakve niko nema.

Dobro jutro.

(Foto: pixabay.com/NeuPaddy, ilustracija)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s