Ustanak (31. jul – Crtica)

piše: Dejan GRUJIĆ

 

Koliko je samo ljubavnih izjava izvučeno iz pesama koje je On otpevao? Kako li su samo izgledala ozarena lica fanova koji su u ruci imala Njegovu novu ploču s kojom su žurili kući da je zavrte na gramofonu? Da li postoji iko ko se ne seća naočara i smešnog razdeljka sa šiškama koji je u Njegovo vreme bio šik? Ima li iko pravo da Njemu određuje godine najveće popularnosti u karijeri? Zašto su mu sa svih strana stizali pozivi da održi koncert u Beogradu a on, iz samo sebi znanih razloga to odbijao uprkos velikim parama koje su mu nuđene unapred? Šta je u njegovim pesmama tako magično prenosilo miris mora, ljutinu krša Dalmacije, ukus vina i ljubavi za sva vremena? Hiljadu odgovora, milion razloga za polemiku o Čoveku koji je ostavio Trag u beskraju. Odlazi i ostavlja nas bez odgovora. Ostaviće Nadalinu dok moli za Magdalenu, vapeći za slobodom Galeba dok oprašta Papu, ljubeći nju kao Cesaricu, Verujući u ljubav, dok odlazi u nebeskoj Karoci koja gre. I ne želim da prihvatim da je On umro, jer „Oliveru je to zabranjeno“. Zbog muzike, zbog ljubavi, zbog pesama koje je ostavio iza sebe, zbog stava, zbog sećanja…

(Foto: pixabay.com/LoboStudioHamburg, ilustracija)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s