Ustanak (13. avgust – Crtica)

piše: Ru Šavr

 

VODENA CRTICA

Evo nas usred leta. Zato je naša današnja tema za razmišljanje voda. Jer, šta bi od nje i inače bilo važnije? U ove letnje dane, češće mislimo o velikim vodama. Nije da nam nije važna ona u čaši i boci, ali do nje još uvek lako dolazimo. Ima je. Onih velikih voda za dubinsko rashlađivanje je daleko manje. Kad se sve svede na realna mesta u kojima čovek može da se bućne, ograničenja ima koliko hoćete. I sve nam je malo. Jer – ovde se ne sme, onde je gužva, tamo je prljavo, onamo je daleko, ili prolaze čamci i brodovi, voda je zagađena…

Sve je, naravno, drugačije i lakše na moru. Voda je veća, dublja, plavlja. Ako i nećeš na gradsku plažu, da se rashladiš, možeš se okupati, takoreći, bilo gde. Svako sebi može da pronađe mestašce za uživanje. Zato većina u ove dane i žuri prema moru. A mi koji ostajemo u gradovima, zavidimo onima koji vuku kofere i kažemo „blago njima“, iako velika većina nas ni ne zna koliko zapravo ima zgodnih mesta za kupanje u Srbiji. Mislimo da ne postoje samo zato što nisu na reklami ili nisu predviđena u raspodeli vaučera. A tu su. Ima ih onoliko. Možda nas upravo traganje za skrivenim plažama okolnih reka i jezera natera da malo više brinemo o njihovoj čistoći.

Dobro jutro.

(Foto: pixabay/monikalris, ilustracija)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s