Ustanak (20. avgust – Crtica)

piše: Dejan GRUJIĆ

 

Zamislite samo kako izgleda kad udovac od 80 i kusur leta, odluči da se oženi. Činjenica je da je devizni penzioner, da ima stan i kuću na moru, živi u Nemačkoj i našao je baš simpatičnu mladu od 60 i nekoliko još leta koja bi, eto, precrkla za njim od ljubavi, a ponajviše za deviznom penzijom od preko 1000 evra. Sin je uzdržan, snaja zatečena, unuci ravnodušni, a dedica blista i samo peva po kući čekajući da stigne i taj veliki Dan prosidbe. Komšiluk je još uvek neobavešten, a kako će primiti vest o tome da je dedica pogazio reč da se nikada više posle svoje prve žene neće vezivati za neku drugu, to ostaje da se vidi. Lično, nemam stav o toj ženidbi u poznoj životnoj dobi, jer ko zna, danas-sutra, ne daj bože, ko zna kakve lutke mene mogu da zabave u staračkoj sedoj ili proćelavoj glavi. Baš mi pade na pamet priča jednog poznanika koji je imao ženu mlađu 20 godina od sebe, koja je u vreme kad je on imao 70, umela da kaže: „Ako neko od nas dvoj, ne daj bože, umre prvi, ja ću ostati da živim sama u ovom stanu“. Na žalost nije dočekala da ostvari svoj plan, otišla je pre muža na onaj svet, ali svejedno. Njeno iskustvo govori da svako ima svoju sudbinu, planove, ali i svoj dan, pa neka uzme šta želi, a neka jača sila će već odmeriti koliko u tome treba da uživa. Šta vi kažete, ima li smisla „uzimati baš sve što ti život pruža“, ako i ocvali cvet ponekad poželi da malo bude i procvala ruža?

Dobro jutro!

(Foto: pixabay.com/ErikaWittlieb, ilustracija)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s