Ustanak (27. avgust – Crtica)

piše: Dejan GRUJIĆ

 

Gotovo svake godine u ovo vreme brinemo iste brige. Povratak sa letovanja, suočavanje sa stvarnošću i tekućim računom, polazak u školu, priprema zimnice, računi za komunalije, nekako se sve smesti u ovo doba. Ima i lepih stvari, kao što je povratak već od 1. septembra mnogo čega što je bilo na takozvanom „letnjem“ režimu. Ne znam da li će to biti primenjivo i na gradski prevoz u Beogradu, jer je i po smanjenom režimu saobraćanja glavnim gradom bilo malo vozača. Male plate, loši uslovi rada, uslovili su da javno preduzeće ostane u kratkom vremenu bez mnogo kvalifikovanih vozača. Dovoljno je reći da su učionice stranih jezika pune vozača koji uče nemački, čak i slovenački jezik da ne dangube dok čekaju papire da odu iz Srbije. Mladi se ne opredeljuju za nemaštinu i odricanje i to je dobro. Neka su oni pametniji od nas starih koji čekamo da stigne nešto, a što možda nikad stići neće. Na sve strane se mogu komentari tipa kako „svi odoše“ neće imati ko da radi. Oni koji ostaju, preuzimaju posao i rade više nego ranije, a dokle će izdržati – niko ne zna. Ono što se sada sigurno zna jeste da se najavljuje ukidanje čuvenog zakona o smanjenim platama pa eto nade da već tokom jeseni plate „skoče“ za čak deset posto. Da li će biti para i za više, opet niko ne zna. Mada se zna da budžet nikada nije stajao bolje, ovde se preko noći dese tektonski poremećaji tako da ne treba gajiti iluzije bez pokrića. A opet, s druge strane, kakav bi nam bio život da ga živimo bez njih.

Dobro jutro!

(Foto: pixabay.com/jackmac34, ilustracija)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s