Ustanak (28. avgust – Crtica)

piše: Ru Šavr 

SUMORNA CRTICA

Kada je dan ovakav kao što je bio juče i kakav će biti danas, slobodno možemo reći: „Kakav sumoran jesenji dan!“ Čini nam se da leta nije ni bilo i da su one vrućine proteklih dana samo fatamorgana. Kao da sunca nema, oblaci su prekrili nebo i zaklonili svako prozorče kroz koje ono može da izviri.

Gotovo je s letom, pomislimo, iako kažu da će već, koliko sutra, opet biti toplo i sunčano. I već se preslišavamo u čemu nam je prošlo vreme i da li smo nešto „ukrali“ za sebe. Onaj ko je posetio neke lepe osunčane primorske predele može reći da je nešto uradio. On je poneo na koži i u uspomenama sunce i boje ambijenta, kao i slike nekih lepih predela. To su dobre zalihe za hladne jesenje i zimske dane. Ko to nije uradio, možda je silazio na reku i u njenoj blizini nalazio opuštanje. I to je, više nego zadovoljavajuće. Neki od nas bave se sportom čitave godine i ne plaše se da na biciklu prokrstare gradom, da jure na rolerima ili tome slično, ili se uzdaju u noge pa trče. Takvi su, čini mi se, najpametniji. Oni s pravom mogu reći da su uživali u svakom danu leta, ovakvog ili onakvog.

A kako će proći oni koji tek treba da krenu na odmor? E, to još ostaje da se vidi.

Dobro jutro.

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod Ustanak i označen sa , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s