Ustanak (13. septembar – Crtica)

piše: Dejan GRUJIĆ

 

Izgleda da smo se malo uljuljkali u priče koje o nama šire turisti i novinari iz belog sveta da smo dobri domaćini. Turizam u Srbiji i nije nešto razvijen, ali bez obzira na to, u svetu postoje ljudi koji nas obilaze i to po svaku cenu. Ne ulazeći u to da mnogi od njih pristojno i zarade pišući o tome kako je ovde, ipak moram da primetim da se nekima od njih u sećanje zauvek ureže boravak u Srbiji. Nije čudo više to što smo jednom stranom biciklisti pozajmili ta dva jedina točka koja ima, da je čak i ministar policije morao da „vadi“ fleke. Takođe, uspevali smo da odžeparimo i one koji su nam donosili neke humanitarne pošljke, pa su opet neki naši ljudi, nedužni crveneli. Na primer danas, jedan mladi Kazahstanac, koji autostopom putuje, pravi reportaže i o tome planira da objavi knjigu, čeka u Skejt parku na Novom Beogradu da mu neko vrati ukradeni ranac. U tom rancu je bio hard-disk sa fotografijama i putopisima koje je nameravao da objavi po završetku putovanja po mnogim zemljama pa i našoj. Ovo je, kako kaže, prvi put da su ga negde na putovanju opljačkali. Sve se desilo dok je otišao do benzinske pumpe da napuni telefon, a ranac ostavio u šatoru. Kud baš u šatoru, prijatelju? Pa još u rancu? Pa ovo je Srbija, na sve treba da budeš spreman. E, zato ovaj momak i dalje kampuje u Novom Beogradu, a ja se iskreno nadam da to neće potrajati. Šta li će da napiše o nama kad se vrati kući, ne smem ni da pomislim. Dobro jutro!

(Foto: pixabay.com/mischelle007)

 

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s