Ustanak (2. oktobar – Crtica)

piše: Ru Šavr

OPOMINJUĆA CRTICA

Ponavlja se scenario od prošle godine. Ponovo je rana jesen, a ambijent u glavnom gradu podseća na zimu i to onu prednovogodišnju. Mislim, naravno, na uličnu rasvetu razapetu kad joj vreme nije, koja, baš kao i prošli put „opominje“ da je kraj godine, takoreći, došao. Onda to, sa svoje strane, u vama, spontano, postavlja kojekakva pitanja. Npr. šta ste obavili od planiranog a šta ne…

Ne bih da zanovetam ovako rano, ali imate li nekih obaveza koje odlažete već dugo? Zaista ima stvari koje odlažemo iz dana u dan, iz nedelje u nedelju, iz meseca u mesec. Nekad za to postoje i objektivni razlozi, ali najčešće, to su neke obaveze koje nam se ne rade. Mrzi nas, ne volimo ih, ne da nam se. Kome se, na primer ide kod zubara? I tako se kontrola odlaže iz meseca u mesec. Ili neka druga neprijatnost koja je u početku bila beznačajna, a vremenom prerasla u problem. I čovek se oseća sve lošije.

Ali kad jednog dana okrenemo list i uradimo jednu, ma kako beznačajnu stvar sa tog spiska, stvari počinju da se menjaju. Najpre se osetimo malo bolje raspoloženi, onda se budi i neka uspavana hrabrost i mi, ne samo što vratimo knjige u biblioteku i odemo u neprijatnu posetu, nego na kraju napravimo i sistematski pregled. Onda se zaričemo da ćemo uvek biti uredni, pa vremenom zaboravimo na to i tako, u krug…

Ali, ipak, ako ovog jutra uradimo bilo šta sa tog lošeg spiska, stvari će nam krenuti nabolje. Pa, da probamo…

Dobro jutro.

(Foto: pixabay.com/majomka, ilustracija)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s