Ustanak (3. oktobar – Crtica)

piše: Dejan GRUJIĆ

 

Samo da znate da niste jedini ako vas nervira zatvaranje ulica u Beogradu tokom vikenda. I mene je nedavno iznerviralo to što sam od Cvijićeve do centra grada pešačio, a onda doživeo zabranu da nastavim dalje prema Novom Beogradu jer je baš u tom trenutku prolazila povorka preko Brankovog mosta pa sam morao da čekam sat vremena. Nisam bio jedini. Mnogi građani oko mene su glasno izražavali nezadovoljstvo zbog ograničavanja slobode kretanja. Izgleda da su se u tom trenutku među nama nalazili i neki od gradskih čelnika. I oni su se iznervirali pa su došli na ideju da preispitaju kalendar manifestacija koje treba, a koje i ne moraju da zatvaraju saobraćaj tokom vikenda. Učestalo zatvaranje ulica doprinosi brojnim izmenama u saobraćaju na koje smo skoro pa i navikli, nakon talasa rekonstrukcija koji su nas zapljusnuli tokom leta. Ali… Čuo sam više puta priču o tome kako svi oni koji bi da nešto prikažu svetu, protestuju, ili naprave performans, imaju toliko lepih i uređenih mesta u Beogradu da nije neophodno da se od Kolarčeve, ulice Braće Jugovića, ili Brankovog mosta, Slavije ili ulice Kneza Miloša pravi pozornica. Počinjem da sumnjam da je to sve deo jedne organizovane zavere kojom nas zatvaraju vikendom, verovatno kao nekada što su roditelji činili sa svojom decom, lošim đacima. Nije to sigurno, već se verovatno oni koji odlučuju o zatvaranju gradskih ulica, ne udubljuju previše u svoj posao, pa je došao trenutak da ih gradonačelnik sa saradnicima malo izvede pred tablu da iznesu dokaze o tome zašto baš centar grada, a ne recimo Ušće ili Ada Ciganlija, mora da posluži za manifestacije kojima se mi građani samo podvrgavamo maltretiranju. Uostalom, ako baš i moramo da sedimo kod kuće, neka to bude s valjanim razlogom. Toliko.

Dobro jutro!

(Foto: pixabay.com/Skitterphoto, ilustracija)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s