Ustanak (9. oktobar – Crtica)

piše: Ru Šavr

ZAPITANA CRTICA

Pre neki dan govorismo o izvesnim fenomenima u glavnom gradu. Jedan slušalac žalio se da mu je taksista naplatio prtljag, što se, uglavnom, ne događa. U razgovoru sa dobro obaveštenima, ispostavilo se da je to nešto što postoji kao opcija u taksi saobraćaju, ali da se uglavnom ne primenjuje. A stoji i ono, hvale vredno pravilo, da upravo zbog toga tako nešto mora i da se najavi pre nego što počne vožnja. Razgovarali smo o tome. Možda je neko od vas i čuo taj razgovor. Na kraju je jedan od učesnika, iz Udruženja taksista, zaključio da se ovome ne treba čuditi, ako se uzme u obzir da u gradu ima oko 1000 „divljih“ taksista.

Moram priznati da me je ta konstatacija iznenadila. Otkud se ova brojka precizno zna? Ko ih je brojao? Najzad, ako se već taj podatak zna, zbog čega se nešto ne učini da se situacija izmeni? Uostalom, već mnogo godina unazad, taksi ne smete uzimati tamo gde vam je najpotrebniji – ispred glavne autobuske ili železničke stanice, pa ni na aerodromu nije preporučljivo. Tamo je sve moguće i nije sigurno koliko će vas ta vožnja po gradu koštati, kao i to kojim zaobilaznim putevima će vas voziti. Možda borba sa „divljacima“, osim ako ne koriste luk i strelu, i nije toliko teška koliko nam se čini? Ili se nadležni namerno ne bave ovim problemom… A, ako ne oni, ko onda treba?

Dobro jutro.

(Foto: pixabay.com/Pexels, ilustracija)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s