Ustanak (18. oktobar – Crtica)

piše: Dejan GRUJIĆ

 

Mislim da je priča oko trgovačkog lanca koji je prošle sedmice bio tema svih razgovora konačno završena. Nema više pilića po akcijskim cenama, sada je nešto drugo jeftinije nego ikada, a to ipak treba sami da proverite. Ne mislite valjda da ću ja da vam budem flajer? Šalim se, naravno. Ono što me je posebno obradovalo poslednjih dana to je pojava da padaju cene u marketima. Još uvek nisu na onom zadovoljavajućem nivou, ali primetno je da se mnogo toga sada plaća manje nego pre. Pritom, nema gužvi ispred kase, ljudi nezainteresovano prolaze između rafova, čuje se glasno komentarisanje da su „i ovi morali da spuste cene“ i to je to. Konkurencija, koja tek treba da stigne u Srbiju, očigledno će pomrsiti konce lancima koji nisu bili spremni za takav atomski udar na cene a u korist naših novčanika. Uprkos spinovanjima da je roba nekvalitetna, čak da joj je rok trajanja još samo dva dana, nisam čuo da se neko otrovao, a kamoli, daleko bilo umro, kao neki radnik koji je svaki dan jeo proizvode jeftinog trgovačkog lanca. To me podseti na onu priču kako je jedan naš mesar navodno pravio paštete i šunke perući crkotine u kiselini i tako nas zavaravao i trovao. Bilo je svega, to je tačno, ali čim krene priča o tome da nešto mnogo ne valja, onda samo treba razmisliti da li je imao jaču reklamu ili anti-reklamu. Ili, možda uzeti u obzir onu nekadašnju krilaticu parafraziranu kao „konkurencija nikada ne spava“. Do tada, mi kupci biramo jeftino, ne padamo na trikove kojima nas ubeđuju da je skuplje obavezno i kvalitetnije. Redovi su i dalje tamo gde je akcija.

Dobro jutro!

(Foto: pixabay.com/Beeki, ilustracija)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s