Ustanak (30. oktobar – Crtica)

piše: Dejan GRUJIĆ

Ja mislim da mi danas živimo u vremenu Genijalaca. Ne mislim na mlade matematičare ili sportiste koji nam svako malo podare blistava odličja. Mislim na one, neke druge, koji bi da nam svojim genijalnim idejama osvelaju budućnost što vedrijim bojama. Genijalac u Srbiji može da bude svako, samo mu treba dobar marketing. Recimo, kad se popnete na neko brdo, možete da vidite ispod sebe male, sitne i jedva vidljive ljude, koji ne mogu da vas dohvate, mada vas vide i naslućuju da im odozgo nešto mnogo važno poručujete. Onda oni, ne znajući kako ste se popeli na to brdo i ko vam je držao sajlu da se tamo dovučete, znaju da ste Genije. A vi najbolje znate da li to jeste, ili niste. Međutim, vama prija, uprokos svemu, da slušate o sebi da ste genije. Zato birate svoje okruženje. Ne može tu da uđe bilo ko, već samo oni koji vam svakodnevno priznaju da ste Genije koji je uspeo da se popne na vrh. Zato je pravi izbor što šarenija i bučnija vašarijada kojom biste svoju genijalnost predstavili širokim masama. U obzir mogu da dođu performansi na ulici, na vodi, pa i u vazduhu. Neka pršti sve od balona i belih golubica kojima ćete se, opisujući svoje putovanje do vrha, dičiti pred vernim poklonicima. Ako oni umeju da čitaju, napišite im jednu genijalnu knjigu. Neka iz nje saznaju sve ono što nikada nisu znali o vama i vašem životu, sudbini, porocima, delima i nedelima, i obavezno je promovišite na Sajmu knjiga među tabloidnim simpatizerima, svojim fanovima. U Srbiji je lako biti genije, samo ne dozvolite da vas neko odozdo ugrozi. Kome padne na pamet da se baca svojom genijalnošću, neka zna da vi imate čime pred obožavaoce; genijalnom slamom kojom ćete im mlatiti ispred gladnih usta i marljivo prikupljajući podršku od novih navijača i saveznika u genijalnosti. Makar posle pričali svašta o vama. Šta vas briga. Ionako ste Genijalac.

Dobro jutro!

(Foto: pixabay.com/geralt, ilustracija)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s