Ustanak (7. decembar – Crtica)

piše: Ru Šavr

PRAVITELJSTVUJUŠČA CRTICA

Kako ste zadovoljni upravnikom vaše zgrade? Da li upravnik dobro upravlja? Možda je pitanje isuviše direktno, ali je aktuelno. Zapravo, u vreme kućnih saveta, to pitanje niko ne bi ni postavio, jer su se stvari dešavale same od sebe, ovako ili onako, u zavisnosti od ljudi, a sada su stvari podignute na viši nivo. Zbog toga danas ono dolazi na dnevni red. Kako i ne bi kad je veliki broj zgrada poverio upravu preduzećima koja su se hvalila da mogu dobro, kvalitetno i za relativno mali novac da postave stvari na zdrave noge. Odnekud se, međutim, ispostavilo da upravo ti veliki i sposobni, koji brinu o mnogim zgradama nemaju prilike da se vama mnogo bave. To neki otvoreno i kažu. Kad tražite svog upravnika da razgovarate s njim o tekućim pitanjima, često vam se javlja automat, a ako ga i dobijete, kažu vam da ne možete očekivati da ga vidite više od dva puta godišnje jer vodi računa o 40 zgrada. Neko manje, neko više.

Kad smo čitali njihove ponude, to nigde niko pominjao. Obećavali su nešto sasvim drugo. A sada, kad smo se o svemu dogovorili na papiru, i kada plaćamo mesečnu ratu za upravnika zgrade, zdrav razum mora da nam radi.

Neko bi možda postavio pitanje zbog čega se omogućuje jednom čoveku da vodi 40 zgrada, kad je to objektivno nemoguće. To jest, nemoguće je da takav posao izađe na dobro za bilo koga od nas. Ali ipak je tako. Pa kako se ko snađe.

Dobro jutro.

(Foto: pixabay.com/Anduka, ilustracija)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s