Ustanak (20. decembar – Crtica)

piše: Ru Šavr

 

PRAZNIČNA CRTICA

Kako ste proveli prvi dan najpretežnije srpske slave? Jeste li vi bili svečari, ili ste išli kod drugih? Deluje da polovina naših slavi, a druga polovina ide u goste. Dakle, svi smo u pokretu, na okupu i u dobrom raspoloženju, nadam se. Ono što ostaje kao podtekst ovakvih događaja je prejedanje i neumerenost u slavljenju praznika koji, zapravo, najviše i počiva na umerenost i okupljanje porodice.

Ono što je takođe dragoceno jeste da smo se u ovom prazničnom danu setili i nekih članova porodice i kumova kod kojih retko idemo i sa kojima se takoreći ne viđamo. Ako je nekad prilika za to, sada je. Ako smo se setili da pozovemo i okupimo one koji su naši, dobro je. A dobro je i, ako to nismo mogli, da smo okupili i neke druge ljude koji su nam bliski, ili to mogu biti. Ako smo nahranili i nekog gladnog, bilo da je čovek ili životinja, tim bolje. Eto prilike da pokažemo malo ljubavi. Nije na odmet.

Dobro jutro.

(Foto: pixabay.com/PhotoMIX-Company, ilustracija)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s