Ustanak (10. januar – Crtica)

piše: Dejan Grujić

 

Osećate li se malo umornim od praznika? Imate li želju da se najzad završe čestitanja preko društvenih mreža u vidu stikera i animacija? Da li želite da se vratite svakodnevnoj rutini obavljanja unapred isplaniranih obaveza? Da li vam nedostaje guranje u prevozu, saobraćajni kolaps, ogovaranje na poslu, roditeljski sastanci, odlasci u nabavku ili prekovremeni rad? Ako je vaš odgovor na ova pitanja DA, onda ništa ne brinite. Pripadate većini radno sposobnih koji su istrenirali organizam da bude pod tenzijom i uvek spreman na sve izazove današnjice. Prošlo je vreme velikog slavlja, jelke biste već mogli da raskitite. Mogli bismo malo da se pozabavimo i velikim temama koje će nam plasirati mediji skrećući nam pažnju sa osnovnih egzistencijalnih briga. Lakše je tako, malo se busamo u grudi, malo se inatimo, ponajviše trpimo sve što nas snađe sa strane, do neke nove šokantne spoznaje da sve što smo znali zaboravljamo, a novo, teško usvajamo. Zvuči malo filozofski od ranog jutra pametovanje na temu povratka redovnom životu bez ruske salate, pečenja i torte, ali vreme je da se radi. Još nam samo nedostaju ideje šta da radimo pa da se ovajdimo. Odgovori se kriju oko nas, mada je jedan od njih ponudila grupa mladih naučnika koji su se vratili iz belog sveta da nam prenesu iskustva od kojih ćemo živeti bolje. Za to vreme, put tog istog sveta, krenula je četa mladih i školovanih u belim mantilima da pronađu sebi bolji život. Sve se vrti oko belog. Sneg koji nas parališe je beo, a bele su i laži u koje želimo da verujemo da će sve od danas biti mnogo bolje. Pa, ko veruje neka to i dalje čini, a ko ne veruje – neka nastavi sa tim radom. Važno je samo da se nešto radi.

Dobro jutro!

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s