Ustanak (17. januar – Crtica)

piše: Dejan Grujić

 

Ruski predsednik Putin danas će posetiti Beograd. Velike i opsežne bezbednosne pripreme ove posete, obuhvatiće i velike izmene u životu Beograđana. Ne zna se tačno zbog bezbednosti važnog gosta, kada će i gde biti obustavljan saobraćaj, čak i kretanje pešaka. Mere bezbednosti biće na visokom nivou. O tome ćemo blagovremeno biti obaveštavani od nadležnih službi. Neće nama biti prvi put da ugostimo državnika planetarnog značaja, biće dočekan kako dolikuje po starim običajima kojih se ovde pridržavamo. U trenutku kada se na svetskoj političkoj sceni mnogo glumaca priprema za silazak ili ulazak, ova poseta ima poseban značaj za Srbiju. Očekuje se da bude potpisano mnogo ugovora koji će učvrstiti naše međusobne veze, bile one ekonomske, političke ili strateške i pritom obezbedi podrška za naše napore da sačuvamo sebe i svoju zemlju u ovim danima velikog iskušenja. Veze između naša dva naroda bile bi još intenzivnije kada bi kao onomad u Crnog Gori, veliki broj ruskih preduzetnika video svoju šansu na našem tržištu i uložio svoje pare u našu ekonomiju. Takođe, bilo bi dobro da kada već koristimo određene benefite u izvozu naših proizvoda u Rusiju ne činimo prevare u vidu sitnog koristoljublja koje nam samo srozavaju ugled zarad neodgovornih šićardžija. Podrška Rusije koja ne izostaje kad je Srbiji gusto na međunarodnoj sceni, važna je i za buduće izazove koji nas čekaju a bratska ljubav dva naroda, mimo političara i njihovih međusobnih simpatija, nešto što se bar sa naše strane podrazumeva. Poštujem volju onih koji veze Rusije i Srbije posmatraju drugačije i ne u tonu bezuslovne ljubavi bez granica, ali zadržavam pravo da analizirajući prošlost ne nalazim samo one trenutke kada nas je Rusija izneverila, već i one kad nas je zaštitila od moćnih i tako nam sačuvala obraz, a i dala pravo da budemo ponosni što smo to što jesmo, i što će budućnost koja će se danas konstruisati u Beogradu biti sušta suprotnost pošlosti kada smo iz ko zna kojih i čijih interesa bili odvraćani od braće i sestara sa istoka. U to ime, dobro došli u Srbiju, predsedniče Putin.

(Foto: RTS, screenshot)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s