Ustanak (31. januar – Crtica)

piše: Dejan Grujić

 

Odmah da kažem; ne pada mi na pamet da vam jutros pametujem da ostavite cigare zbog zdravlja. Šta se mene tiče, vaše zdravlje i vaš porok bez kojeg ne možete je isključivo vaš izbor. Ako, pušite ako vam je volja. Potrujte sve živo što možete, naučite i decu da što pre povuku prvi dim. Pa, stvarno, zar postoji nešto lepše nego napajati kapilare krvlju obogaćenom sa ko zna koliko hiljada hemijskih oplemenjivača koji utiču na mozak gore nego droga. Baš vas briga i što ćete navući povišen pritisak ili šećer, što će vam infarkt biti sudbina a insulin možda i doživotna kazna. Pričao mi je jedan deda koji je sam uzgajao duvan, sušio ga na suncu i kasnije rezao na sitno, pa uvijao i tako uživao da može bez njega kad god poželi. Puši jer mu se hoće, a ostavi duvan kad mu dođe. Dekica je doživeo osamedeset godina, i nije sigurno probao ove nove aromatizovane vrste koje ubijaju zanosno i sa uskusima sunčanih dolina zlatnog duvana u tragovima. Suština je da ćemo i dalje da punimo budžet akcizama, a pluća otrovima, sve dok ne odlučimo drugačije. Ne dao bog da to uradimo pod prinudom lekara ili želje da ipak poživimo koju godinu duže. Uostalom, ne piše uzalud na svakoj paklici da je pušenje štetno za zdravlje. Pa, vi sad pušite, šta se to mene tiče. Što bih vam ja pametovao. Usput, najgori su bivši pušači, samo da znate.

Dobro jutro!

(Foto: pixabay.com/Clker-Free-Vector-Images, ilustracija)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s