Ustanak (5. februar – Crtica)

piše: Dejan GRUJIĆ

 

Šta god da vam meteorolozi kažu, koliko god da se upinju mediji da najave „znatan pad temperature“ padavine, kijamet i košavu, ne uzbuđujte se. Proleće je ipak stiglo. To je najavila i kineska Nova godina koja od danas počinje da nas, zahvaljujući „zemaljskoj svinji“, u čijem je znaku, obasipa blagodetima, uspesima i pozitivnim dešavanjima ali, na ličnom planu. Političarima nije naklonjena. Oni će se valjati u blatu domaćih problema, predvideli su majstori Feng šuija. Jedino što u tom blatu, mi obični smrtnici bez talenta za prognozu, vidimo sebe i svoje rasparene i probušene cipele, pantalone sa rupama u džepovima, i pohabane kapute. Proleće je uprkos svemu tome razlog da s pažnjom primetimo prve visibabe. Za sada ih ima samo na društvenim mrežama, ali biće ih uskoro svuda oko nas. Strpljive su one i još uvek čekaju da pomole svoje cvetove. Ko ume da tumači signale koje nam šalje priroda, lakše će i više u skladu, živeti sa njom. U tom duhu optimizma, poneseni novim izazovima koje nam svakodnevno život iznosi na trpezu obaveza, sačekajmo i da procveta još cveća, zazelene polja, a reke se izbistre. Niste zaboravili na to nekadašnje opisivanje prvih vesnika u pismenim zadacima, a zaboravili ste da uključite mašinu i bojler po jeftinoj struji? Ili ste zaboravili da je baš danas godišnjica braka ili rođendan namrgođene šefice? Setite se da ste živi ako vas danas neko iznervira i da je to velika sreća jer je počela kineska godina Svinje. Krajem ove godine završava se veliki ciklus, pa je zbog toga veoma važno završiti sve stare obaveze i napraviti nove planove za budućnost. A za ostalo – pa mi ćemo po srpskom običaju da se prekrstimo, ukrstimo koju, i pozdravimo novi dan u slavu života. Pa, neka nam je sa srećom.

Dobro jutro!

(Foto: pixabay.com/Pexels)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s