Ustanak (14. februar – Crtica)

piše: Ru Šavr

DRUŽELJUBIVA CRTICA

Iako nismo neki vidovnjaci, verujemo da se danas lako može desiti da primite ili date poklon. Vremenom je i kod nas ušlo u običaj da 14. februara poklanjamo crvena srca, čokolade i slično. Nije loše što postoje takvi dani u godini kada se sećamo jedni drugih i pokazujemo kako nam je stalo. Iako, kad je reč o poklonima, nije baš ni svejedno šta ćete pokloniti, a i novčanici nas sve više opominju. Bilo kako bilo, dan je za poklone, kakve-takve.

Ali ovoga jutra mogli bismo se zapitati zašto se češće ne setimo jedni drugih, uz poneku sitnicu? Ili, možda, još bitnije, zašto sve više praznujemo one datume u kojima se pokloni smatraju neophodnim? Da li moramo čekati da nam neko kaže kad da mislimo na naše drage ili to možemo i sami? Na ta pitanja odgovori su različiti, jer sigurno ima onih koji i inače vole da poklanjaju, ali mislim da većina to baš i ne čini. Zapravo, manje je važan poklon, a mnogo bitnija namera i ono što stoji iza nje. I to se uvek prepozna. U tom smislu, dobri su ovakvi praznici kada nateramo sebe da izgovorimo lepše reči od onih uobičajenih. Zato nemojte štedeti na njima. Kad se sve ovo uzme u obzir, osvanulo nam je jedno lepo, iako hladno, jutro.


(Foto: pixabay.com/congerdesign)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s