Ustanak (19. februar – Crtica)

piše: Dejan Grujić

Jedan Beograđanin je juče osetio sve blagodeti blagovremenog i tačnog informisanja. Šetajući ili brzo hodajući svojom ulicom koja je odavno zonirana kao parking lokacija srca metropole, naleteo je na novopostavljeni znak, koji obaveštava po kojoj se ceni ubuduće možemo malo više zadržati na jednom mestu bez dislociranja automobila. Treba li da kažem da je zbog neadekvatno postavljenog znaka, a delimično i lične nepažnje, taj Beograđanin pustio krv jer je zakačio glavom o plehanu tablu. Nije to ništa strašno, ali mora da se zna kako se hoda i gde se gleda. Nije znak kriv, kriv je Beograđanin. Mogao je svojom „tvrdom“ glavom da iskrivi znak, i šta bismo onda bez njega, mislim znaka, a ne Beograđanina? S druge strane, besplatno je dobio promociju u novinama. Sad svi znaju kakav je incident napravio, a da za to nisu krivi ovi koji postavljaju table. Šalu na stranu. Treba da pogledamo malo i semafore, svetleće reklame ili nepregledne pešačke prelaze. I tako, vidimo sve, a pravimo se da ne vidimo, verujemo–ne verujemo, i čekamo da se nešto desi pa da o tome opletemo po društvenim mrežama i portalima. Nisam još primetio da je iko pametan, ko je na internetu prosuo neku mudru misao, od toga imao koristi. Još manje koristi imali su čitaoci tih duhovitih objava, iako su ih uredno širili dalje mrežom. Sve dok se unapred ne postavimo prema određenim štetnim odlukama ili pojavama, uzalud je puštanje krvi ili mudrovanje na mrežama. Ja bih da ipak pojačamo mere opreza. Zbog onog neprijatelja koji ne spava, ali i ovih što nas uspavljuju neradom i nesposobnošću imputirajući nam tako osećaj krivice bez da smo i zaista za nešto krivi. Dobro jutro.

(Foto: pixabay.com/JanBaby, ilustracija)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s