Ustanak (4. mart – Crtica)

Piše : Milena Milićević

 

Da li ste čuli za veselu grupu posetilaca iz Severne Makedonije, koji su juče napravili sjajnu atmosferu u podnožju Avalskog tornja. Naime, na klipu koji kruži internetom, može se videti da su gosti našeg grada, pored svog kombija, uz gitaru i stare poznate hitove, igrali i pevali, a svi koji su se u tom trenutku tu zatekli sa oduševljenjem su gledali u njih kako se dobro zabavljaju. Nije redak slučaj da se gosti bilo kog grada u Srbiji, odlično zabavljaju i da iz ovih krajeva najčešće odlaze sa sjajnim utiscima o provodu i gostoprimstvu naših ljudi. Složićete se da za smeh, pesmu ili bilo koju vrstu zabave nije potrebno tako mnogo. Nisu baš uvek potrebni skupi noćni izlasci po prestoničkim klubovima i restoranima, po kojima je Beograd prepoznat u svetu. Ne morate da odlazite na najviše planine Srbije ili uživate u nekim adrenalinskim sportovima da bi nasmejani i zadovoljni otišli iz ovih krajeva. Ne sporim da je Srbija prepuna prirodnih lepota koje bi trebalo videti i da vam je jedan život možda malo da ih sve obiđete. Ali, nekako mi je primer ovih veselih ljudi koji su izbegli centar Beograda, i na koji kilometer dalje, pored svog prevoznog sredstva, napravili sjajnu zabavu, pre svega za sebe, odlična reklama za “zabava bilo gde”. To me je podsetilo na izlete sa prijateljima, na kojima smo uz sendvič i kafu iz termosa, provodili divne trenutke u prirodi, koja nije uvek bila kilometrima daleko od našeg grada. Stoga sam rešila da ovi redovi ne budu samo evociranje uspomena, već obnova starih navika. Ranac i malo ofucano ćebe, po svoj prilici, ponovo će biti aktivirani, a telefonski imenik prečešljan. Zašto i vi ne biste učinili isto? Dobro, ne morate da idete na izlet, dovoljno je da povratak kući iskoristite za šetnju ulicama grada, malo zvirnite i u park…Verujem, srešćete još neko nasmejano lice. Dobro jutro.

(Foto: pixabay.com/Free-Photos, ilustracija)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s