Ustanak (18. mart – Crtica)

Piše: Milena Milićević

Pretprolećna Crtica

Iako kalendarski proleće stiže za dva dana, ovog vikenda zima je posustala, a priroda se probudila. Procvetale su krošnje drveća, cveće buja, ptice cvrkuću i pre svitanja, najavljujući izlazak sunca i toplo vreme, a ljudi su svaki sat slobodnog vremena iskoristili da udahnu najavu proleća u vazduhu, upiju zrake, skoro pa letnjeg, sunca i napune ulice, šetališta, parkove i bašte ugostiteljskih objekata. Ono što me je obradovalo ovog vikenda, jer imam želju da među redove ove Crtice umetnem ona lepša i prolećna dešavanja, su lenja izležavanja na travnatim površinama širom Srbije. Na društvenim mrežama su se delile slike sa brojnih izletišta, na kojima se izležavalo na travi, smejuljilo, a ponešto se i pojelo. Nisu zanemarene ni slike cvetanja drveća i cveća, koja kao da su probudila sve zimske spavače. I sama sam imala prilike da vidim razdraganu decu kako slobodno trče. Bilo je i padova, ali bez suza, jer su očito omađijana suncem i slobodom pred sobom, zaboravila da su ih koleno ili ruka od pada zaboleli. Zaljubljeni parovi nisu gledali u mobilne telefone već su se držali za ruke ili sedeći na klupama naslanjali glave jedno na drugo. I sama sam šetajući se pored jedne od reka, svoj energetski sistem napunila svim onim lepim i dobrim što me okruživalo. Pomalo „dosadan“ i miran prizor oko mene, smirio je moje uzburkane i uznemirene misli dešavanjima u poslednja dva dana. Život nije jednostavan, a može da bude. Nije ni lak, mada ga lakšim za življenje možemo učiniti. Pomalo stereotipno, ali istinito i životno je reći da posle svake kiše grane sunce, a posle svake zime, opet dođe proleće. A ono donosi bujanje, cvetanje, šarenilo i radost. Ovog jutra duboko udahnite. Evo i sunce se budi. Dobro jutro!

(Foto: šixabay.com/silviarita, ilustracija)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s