Ustanak (25. mart – Crtica)

Piše: Milena Milićević

Generacijska crtica 

Brus Vilis se ponovo oženio – žena mlađa od njega 20 godina, a u Srbiji portali i društvene mreže usijali su se od tekstova o Miljani i Milojku, koji se, kako tvrde, vole kao tinejdžeri, mada je, doduše, tom dobu bliža Miljana, koja ima 21 godinu, a njen izabranik “samo” 74. Oduvek su razlike u godinama partnera bile predmet polemika, osuda i rasprava. Izazivale su reakcije porodice, prijatelja, a u slučaju poznatih ličnosti mediji nisu prestajali da istražuju šta je pozadina takvih veza – novac ili prava ljubav. Takođe, stiče se utisak da je društveno prihvatljivije da muškarci budu sa mlađim ženama, nego kada se starije dame pojave sa dosta mlađim partnerima. Ali, na čiju god stranu da stanete, ne možete a da se ne zapitate kako ovo dvoje zaljubljenih funkcionišu, uzimajući u obzir čuveni jaz među generacijama. Roditelji ne mogu uvek da razumeju poteze svoje dece, jer su, kako klinci kažu, matori. Takođe, taj generacijski jaz, neretko izaziva i svađe. Pitam se kako onda u ljubavnim vezama sa ekstremnim razlikama u godinama, generacijski jaz ne igra nikakvu ulogu. Čito, bar ne presudnu. Mediji nastavljaju da istražuju da li je ljubav ovo dvoje zaista iskrena, da li ih vezuju novac, želja za medijskom popularnošću ili nešto treće. Nemam nameru da ovakve veze osuđujem ili branim, ali ne mogu da se otmem utisku da se u svakoj vezi sa velikom razlikom u godinama, prva sumnja baca na ljubav, koja je srž svakog odnosa, prijateljskog ili emotivnog. Da li to znači da je došlo vreme da svi treba da preispitujemo naše odnose? Ili su na skriningu samo oni koji su u startu obeleženi kao nešto “van klasičnog”? Vreme će pokazati, kao i uvek. Baš kao i u slučaju golupčića sa početka naše priče. A vreme koje sledi, prilika je da i mi učvrstimo sve odnose. Bez obzira na godine. Dobro jutro.

(Foto: pixabay.com/pixel2013, ilustracija)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s