Ustanak (2. april – Crtica)

Piše: Milena Milićević

Bicilistička Crtica

April u Beogradu je, i pored lepog vremena, za Beograđane počeo prilično napeto. Prvi radni dan obeležila su uglavnom kašnjenja, nerviranja u prevozu koji se suviše sporo kretao, a sve zbog zatvaranja Trga Republike, što je stvorilo velike gužve u većini prilaznih ulica. Međunarodni dan šale za većinu žitelja prestonice nije baš bio smešan, dok su molili vozače autobusa da izađu iz prevoza ne bi li svoje dalje putovanje nastavili peške. Gotovo u isto vreme počela je i akcija „Parkiraj i bicikliraj“. Na Adi Ciganliji, Obilićevom vencu, kod Centra Sava i SC „Milan Gale Muškatirović“ postavljena su bicikl parkirališta, na kojima je korisnicima Parking servisa omogućeno da preuzmu na korišćenje bicikle. Nisu li čuveni Monti Pajtonovci pevali da život treba uvek gledati sa vedrije strane? Ne mogu a da onda ne pomislim da neko drugi umesto nas misli o našem zdravlju i ekologiji. Ako na posao ili bilo koju destinaciju u vreme takozvanih špiceva ne možete prevozom ili autom, možete peške ili biciklom. Samim tim izmene u saobraćaju, ako ste biciklo-osvešćeni, neće vas pogađati, a pritom, bićete extra fit. Da ne spominjem da kreće toplije vreme, pa ćete sebe poštedeti i svih lepljivih susreta u autobusima u kojima ne rade klime, a sa vama se prevoze i oni kojima lična higijena nije baš jača strana. Pa nije li lakše svakoj situaciji doskočiti, a izbeći nepotrebno nerviranje, kada smo već u pat gradskoj poziciji. Dok ne dočekamo metro, bar na ovaj način možemo da ličimo na evropske i svetske metropole. U njima je vožnja biciklima i svim ovim inovativnim trotinetima najnormalnija stvar. Pa nije li nas vedar i domišljati duh oduvek krasio? Dobro vam jutro.

(Foto: pixabaz.com/Free-Photos, ilustracija)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s