Ustanak (17. april – Crtica)

piše: Dejan Grujić

 

Da li vam je neko nešto tražio ovih dana? Da li je to nešto što vam pripada od davnina, što je možda nasleđeno ili je deo uspomena kojih ne želite da se odreknete? Šta ste uradili? Da li ste to nešto tek tako dali ili ste odbili bilo kakvu mogućnost da to uradite? Kako ste se posle osećali? Mnogo pitanja i verovatno mnogo odgovora u kojima su argumenti zašto ste učinili to što ste učinili. Znam da vam jedno kajanje nije ginulo, u oba slučaja. Šta raditi kad sebi dozvolite luksuz da neko uzme pravo da vam nešto traži u situaciji kada nemate mnogo izbora? Ili ćete dati i pojesti sebe iznutra zbog takve odluke ili nećete dati i tako navući na sebe odijum onoga ko je to nešto zatražio. Imam nešto, ali to je moje i ne dam. Ovo je legitimno i razumljivo. Ali, imamo nešto, a ja ću to da dam bez pitanja ostalima šta o tome misle, e to je već nedopustivo. Ono što je zajedničko ima veću vrednost jer mnogo više ljudi tu vrednost uvećava svojim doživljajem pripadnosti. Pamet u glavu, ne obećavajte mnogo, ne delite i ne raskućujte ono što je neko pre vas skućio, jer živeće se duže od danas. Dobro jutro!

(Foto: pixabay.com/Tihomir, liustracija)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s