Ustanak (24. april – Crtica)

piše: Dejan GRUJIĆ

 

Ako ste budni, ako je sve na svom mestu, a ustajanje nije teret, treba da izrazite zadovoljstvo svojim životom u Srbiji. To je lepa zemlja, puna čudnih ali zanimljivih ljudi koji su u stanju da vas raspamete ili oduvaju. Tako bar pišu novine. Možete zbog njih, ne mislim na novine nego na ljude, da zaplačete ali i da se poradujete. Približite li im se, odaljiće vas. Ako se odaljite, sami će krenuti na vas, to jest ka vama da ne biste bili usamljeni. Ako nemate pare pored sebe, uvek će neko pored imati vas makar za kafu i kiselu vodu. Pare ovde nisu problem jer ih ili ima mnogo da ne mogu da se prebroje ili ih uopšte nema. Statistika kaže ovako: ima za svakog po nešto, ni za koga po ništa. Pa, vi vidite šta treba danas da uradite. Ako se ne umivate, to je strašno. Ali, kad dođe vreme da brojimo zube u glavi, opet statistika kaže da smo krezubi. Mnogo je takvih, bez zuba, koji su brojni i nezgodni naročito ako im date da kreiraju slobodno po vlastitom izboru. Umeju da ujedu da vas baš zaboli. Mislim na one bez zuba, a ne ove što furaju osmeh vredan 16.000 evra. Oni su nešto drugo. Skoro svi oni drugi, imaju neki biznis, tašna-mašna, ugledni advokat koji sve obara na sudu i naravno vozač koji čeka ispred sa mašinom od nekoliko desetina hiljada evra. Opet neki prosek su ovi što voze švapski otpad od dvadeset godina i koji od svakog tehničkog pregleda strepe kao od prvog stupanja u intimne odnose. Zadrigli, zajapureni, oznojeni, masni, otimaju se, tamo na nekom dešavanju, oko kavijara, pršute, mladog i starog sira, jagnjetine i šampanjca i obleću okolo usput smišljaju kako da tu bahanaliju sutra prestave kao važnu aktivnost koja ima veze sa tekovinama savremenog trenutka, šta god time želeli da nam poruče. Ili, što bi naši stari rekli, ko se snašao, snašao. Mnogo je bogata zemlja Srbija i puna srećnih, veselih i neobičnih ljudi. A sada, hajde, vreme je da se diže, mislim iz kreveta. Manimo se analiza, treba i da se radi nešto danas. Dobro jutro.

(Foto: pixabay.com/sabinevanerp, ilustracija)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s