Ustanak (6. jun – Crtica)

piše: Dejan Grujić

Opet je država odlučila da nas nauči redu. Ne bilo kom, već – kućnom. Ako već živimo tako kako živimo, ako nismo vaspitani, država će već do kraja ovog meseca početi da nas novčanim kaznama odvikava od raznih oblika lošeg vladanja u stambenim objektima. Komunalni policajac će tako imati pravo da vam zazvoni na vrata i odreže kaznu ako ste bili preglasni, slušali muziku jačine preko 30 decibela, usisavali noću, ostavili psa da laje u stanu, pušili na stepeništu, tresli mrvice kroz prozor, koristili veš mašinu noću, i tako dalje. Baš me zanima kako ćemo da iskoristimo benefite koje daje EPS za potrošnju jeftinih kilovata noću, ili zašto nećemo smeti da puštamo vodokotlić u dva ujutro ako nas nužda na to natera. Ako vam je dojadila komšinica iz stana iznad vašeg koja svakodnevno šeta klompama po golom parketu, ili redovno poliva cveće pa se to vama sliva na lođu, onda imate pravo da je prijavite komunalnoj policiji. Kazne nisu baš simbolične, i kretaće se u rasponu od pet do sto hiljada dinara. Nije dozvoljeno ni plakanje, ridanje, čupanje za kosu, grebanje lica, ali, uvek ima ali. Nedavno je moja drugarica Željka objavila na internetu svoja iskustva u vezi sa ovom problematikom: „Ne palite se na nova pravila ponašanja u zgradama. Jer, komunalci i kada se udostoje da reaguju, moraju prijavljeno stanje da zateknu, ne smeju da vam uđu i stan i tako ne mogu da čuju buku. Mrvice i đubre koje leti preko terasa moraju svojim očima da vide kako pada, recimo. I najbitnije: inspektori rade do 16 časova. Ako imate problema sa bučnim komšijama noću, stegnite zube jer, nadležni tada pajke. Dakle, slaba vajda od propisa, već u najavi. Dobro jutro!

(Foto: pixabay.com/congerdesign)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s