Ustanak (26. jun – Crtica)

piše: Dejan Grujić

Ako ovih dana teško dišete, računajte da je sa vama sve u redu. Vreme ne valja. Vlaga podstiče tegobe, a ova silna voda, koja se sručila na Srbiju, negde mora da ode; ili u zemlju ili u vazduh. Ono što zabrinjava mnoge lekare, koji nas leče od hroničnih bolesti, jeste najviše u vezi sa vremenom i aktuelnom prognozom. Niko pouzdano ne može da prognozira na šta će da nam liči leto posle ovakvih nepogoda. Vlažno ili vrelo, svejedno je mladima, a stariji neka se pripreme. Načekaćemo se povoljnih vetrova koji će zaduvati Srbijom. Iako ima nekih nagoveštaja da nam je bolje, ako se gleda statistički, preostaje da vidimo da li će biti još bolje ako sami tako odlučimo. Zato, novi dan započnimo suočeni s teškoćama koje ćemo unapred zanemariti dobrim raspoloženjem koje čak ni vreme neće moći da pokvari. Život nam prolazi u gušenju, a vreme je i dalje krivac za sve što nas muči. Samo, da li je baš sve tako? Recimo, ako vas nerviraju komarci, ne udarajte po njima. Kako inače da objasnite to što na taj način udarate na svoju krv. Ako vas nerviraju oni koji vas vole, zavolite ih još više – tako ćete ih još više osnažiti da nastave sa provokacijama. Nema mesta nervozi, danas se obradujte nekoj sitnici, makar to bio rođendanski koncert vašeg omiljenog radija koji obeležava pola veka postojanja. Setite se svoje poslednje rođendanske žurke i zamislite kako bi sve izgledalo da niste tu gde jeste; kako bi svet funkcionisao da vas nije. Svako ima svoje mesto i ulogu pa ako je već tako, neka vaša bude glavna. Dobro jutro!

(Foto: pixabay.com/lukaszdylka, ilustracija)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s