O upravi vodovoda, smaku sveta i bludu u Nemanjinoj (Kvaka 202 – sreda, 6. jun)

piše: Dragutin Rokvić

Kancelarija zaštitnika građana (ili ombudsmana) primila je u proteklih pet godina, koliko postoji – čak četrdeset hiljada žalbi…

Podatak koji govori da smo mi veoma radoznali, i da smo ovu novotariju prihvatili lako i aktivno kao i fejsbuk. Pohvalu zaslužuje i vlast, jer nijednim gestom nije pokazala da joj ovolike žalbe smetaju. I što je najvažnije, ružna fraza «žalite se upravi vodovoda» – sve ređe se koristi.

***

Toliko smo čuli stravičnih scenarija o tome šta nas čeka u bliskoj budućnosti da je smak sveta predviđen za kraj godine izgledao kao spasonosno rešenje. Međutim, ispostavilo se da to i nije bila ozbiljna prognoza, nego samo još jedna naša neostvarena nada. Što nas je dodatno razočaralo i potpuno uverilo da mi ni u čemu nemamo sreće.

Prema jednom američkom istraživanju čak trideset odsto tamošnjih muškaraca mašta da ima seks u Beloj kući. Ako je to tačno, onda bar još toliko našeg muškog sveta proganja fantazam da vodi ljubav u Nemanjinoj, u sedištu vlade. Jer pregovori o budućoj vladi po količini strasti, erotskim dijalozima i neograničenim kombinacijama – sigurno raspaljuju maštu i kod onih najčednijih…

Kvaka 202 je rubrika koja se na Beogradu202 emituje od ponedeljka do četvrtka u terminima 07.40 (emisija „Ustanak“) i 11.45 (emisija „Formula 202“).

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 06 Rubrike iz programa 202, Kvaka 202 i označen sa , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s