Ustanak (11. jun – crtica)

piše: Dejan Grujić

Počelo je fudbalsko ludilo Evrope. U toku su muške egzibicije u navijanju, ispijanju piva pred televizorom i grickanju raznih zezalica za zube. Žene su ovih dana u drugom planu. Došao kum Jova sa kolegom s posla. Jova nema vremena da ide kući da bi gledao fudbal, pa će eto ostati da baci pogled šta će da urade Ukrajinci i Šveđani, a posle toga normalno da gleda Francuze i Engleze. Kako to da propusti? Ženi Jovinog kuma ne preostaje ništa drugo, nego da najpre isecka malo čajne i kačkavalja za meze, doda koju maslinu, isecka na kockice malo sira, doda po koju feferonu, iznese već ohlađeno pivo, i skloni se da ne smeta. U ogromnom jednosobnom stanu nije tako jednostavno biti neprimetan. Ako uđe kod dece u sobu, i tamo će je dočekati konobarsko zaduženje: „Mama, dodaj kesicu čipsa, i donesi nam sok, baš smo žedni“. Taman što ispuni te želje, spustiće se na fotelju i dohvatiti daljinski upravljač za televizor, koji iako uključen, niko ne gleda jer svi zevaju u kompjuter. „E, nemoj da menjaš kanal, čekamo da počne crtani.“ Šta će, majka ostavi daljinski. Na stolu na kome je do malo pre servirala ovale za fudbalske zagriženike, takođe je daljinski, ali ona već zna da ne sme da dodirne. Samleli bi je i to samo pogledi ostrašćenih muškaraca. Deca ne razumeju da ona neće da im nameće svoj TV izbor, a baš je zanima šta će se desiti u njenoj omiljenoj seriji sa malom nevernicom. Ali, koga briga za nju i njene želje. Daljinski upravljač je ovih dana jedan od najtraženijih pomoćnih uređaja za biranje TV kanala širom Srbije, ali i Evrope. Žene će morati da sačekaju kraj fudbalske groznice. Tek onda će one zagospodariti ovom spravom koja je izmišljena pre 62 godine. Na samom početku, daljinski upravljač bio je žicom spojen za televizoror, a nešto kasnije zahvaljujući infracrvenim zracima postao je potpuno nezavisan od uređaja kojim je komandovao. Možda su žene sada kao prvi daljinci. Spojene su neraskidivim nitima sa svojim muškarcima i dečicom, dok same ne smisle način kako da ih otkače od sebe, a onda ohrabrene vlastitim emocionalnim napretkom tresnu šakom o sto i narede: Meze pred majku, sklanjaj se sa troseda, a ko pipne daljinski progutaće ceo televizor. Požurite drage žene, unapredite svoj emotivni sklop, i dohvatite daljince u ruke. Život je mnogo jednostavniji i lakši kad upravljate drugima. Muškarci to vrlo dobro znaju. Dobro jutro!

Idealan daljinski upravljač za žene

Idealan daljinski upravljač za muškarce

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s