Samo dobre vesti – 22. oktobar

piše: Zorana Pejić

Nije neobično da se u filmovima, pre svega američke produkcije, provuku scene u kojima je bar jedan lik homoseksualne ili biseksualne orijentacije, ali kada legendarni Dzejms Bond u najnovijem ostvarenju u najmanju ruku „prizna da mu to nije prvi put“, onda se logično nameće pitanje da li je Bond oduvek bio biseksualac pa je to tek sada otkrio, ili je odjednom otkrio svoju potisnutu prirodu? Ili je pisac scenarija shvatio da prihodi od serijala o Bondu opadaju, pa je sa producentima rešio da malo zagolica maštu gledalaca. Pa i nije nešto zagolicao, jer prosečni pripadnik savremene bioskopske publike je sigurno već video mnogo toga i ima velika očekivanja od filmskih junaka… no dobro, pošto je reč o jednom o najlegendarnijih likova – nemilosrdnom zavodniku, švaleru, osvajaču ženskih srca, i muškarčini – Dzemsu Bondu, nije baš svejedno kada se otkrije da je dotični slab i na muškarce, i tu je scenarista – uspeo u ideji!

Za neupućene reč je o onoj sceni kada filmski zlikovac kojeg tumači Havijer Bardem otkopčava košulju povredjenom Bondu kojeg glumi Danijel Krejg, i opipava mu poprsje spuštajući zatim ruku na Bondova kolena izgovarajući pri tome zavodljivo rečenicu „Za sve postoji prvi put….“, na šta mu Bond odgovara „A ko kaže da bi meni to bio prvi put…“?

Rimejk poznatog crtaća uskoro?

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 06 Rubrike iz programa 202, Samo dobre vesti i označen sa , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s