Ustanak (12. oktobar – Crtica)

piše: Vlada Todorović

 

Razgradive kese 

„Gospođo!“, vičem ja juče, vraćajući se sa pijace. U ruci mi margarin, koji je ispao gospođi ispred mene, iz kese. Ona se okreće, sva zgranuta, i shvata da samo što i limuni nisu ispali.

„Jao, pa kako ovo.. ja mora da sam sejala stvari po ulici“, kuka ona. Na sreću, na putu nema ništa. Pokazuje mi kesu sa velikom rupom. Da, dešava se to, na sreću ovoga puta bez većih posledica.

Ipak, to me vraća par dana unazad, kada sam kasno noću svratio do jednog velikog trgovinskog lanca i zatekao na kasi prodavačicu koja je – cepala ručke na kesama! Prizor je malo bizaran, ali ima objašnjenje. Naime, kese su imale tako slabo urađene ručke, da su same pucale dok su ih mušterije punile kupljenim artiklima. Stoga je prodavačica svhatila da je bolje da mušterije dobiju kese koje su funkcionalne, pre svega, pa im je zato sama cepala ručice, i vezivala u dupli čvor. Na sreću nije bilo gužve, pa ovakav tretman nije izazvao veću gužvu.

Iskreno, ne znam da li su ove kese biorazgradive, ali su svakako neplanirano „razgradive“.

Naravoučenije: Ako ne želite da se igrate Ivice i Marice, nosite – ceger! Manje zagađuje čovekovu okolinu, a i izdržljiviji je, na duže staze od plastičnih kesa.

13

(Foto: Vizioshop, ilustracija)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s