Yellow „sumaren“ (Kvaka 202 – četvrtak, 24. maj)

piše: Dragutin Rokvić

Crna Gora je poklonila Srbiji podmornicu. To nas je podsetilo da u budžetu nemamo za kupovinu farbe za redovno održavanje poklona, a da ujedno nemamo ni more. Ali i da smo zahvaljujući tome srećna zemlja kojoj ne preti opasnost od cunamija. 

Sa podmornicom mi smo mnogo bezbedniji. U slučaju da izbije rat, vlada ima čime da pobegne u egzil i da se otuda bori za slobodu. Pri svakoj promeni nenarodnog režima, narodna vlast će moći da plovi do Kipra da traži pokradene narodne pare.

Konačno imamo čime da presrećemo podmornice meksičkih narkokartela koje kanalom Dunav – Tisa – Dunav švercuju drogu u zapadnu Evropu. Time ćemo zadati najnoviji odlučujući udarac organizovanom kriminalu. A onda će iz Evrope izraziti poverenje u našu policiju, sudije  i tržišnu inspekciju.  

… Ovaj sumaren (kako su govorili naši stari) ne bi bio samo od troška. U špicevima bi prevozio civile koji su još od prvih seoba ostali na levim obalama Save i Dunava, pa nas teraju da se zadužujemo praveći im mostove do Borče i Novog Beograda. Sa Beovozom podmornica bi predstavljala deo jedinstvnog tarifnog sistema u kome važi bus-plus kartica.

Ako bi je ofarbali u maskirno svetložutu – da se ne vidi na jakom suncu – mogla bi da se iznajmljuje za važna zasedanja Demokratske stranke.  Žuta podmornica bi bila u turističkoj ponudi Beograda… I uopšte, svi bi mogli da živimo u žutoj podmornici…  I kad dodje Noje po nas, da budemo spremni…

Ali najpre – moramo da poklonimo nešto korisno Crnoj Gori…

Kvaka 202 je rubrika koja se na Beogradu 202 emituje od ponedeljka do četvrtka u terminima 07.40 (emisija „Ustanak“) i 11.45 (emisija „Formula 202“).

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 06 Rubrike iz programa 202, Kvaka 202 i označen sa , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Postavi komentar