Ustanak (4. jun – crtica)

piše: Dejan Grujić

Početak ove sedmice obeležiće slika naših parlamentarnih predstavnika na kanabetu kod predsednika. Svi će se izjašnjavati da imaju pravo da formiraju vladu, ili učestvuju u njoj, a opet, za sada niko, ali baš niko ne može da tvrdi da je obezbedio parlamentarnu većinu. Poslednjih nedelja srećna kombinacija za naše lidere su brojevi 1, 2 i 6. Ne treba više. Dovoljno je napraviti od te tri brojke trocifreni broj i eto nove vlade. Međutim, negde je zapelo. Tek sada se definitivno ništa ne zna. Dojučerašnji saveznici se polako izmiču i napuštaju svoje prvobitne planove o saradnji, utvrđuju se u svojim političim rovovima i čekaju neke nove, neočekivane kombinacije.

Za to vreme, dinar svakodnevno gubi svoju vrednost u odnosu na evro, rate za kredite su svakim danom sve više, cene polako rastu, a najavljuje se da će i PDV biti prva stavka za koju će se buduća vlada uhvatiti da bi namakla minus u državnoj kasi. Ekonomisti upozoravaju da će i plate i penzije morati da idu dole, nezavisno od toga što one i bez toga svakodnevno gube vrednost. Dragi naši političari, namerno tako kažem jer još ne znamo ko je vlast a ko opozicija, da li ste vi svesni u kakav čabar smo pustili vetar? Da li ste obavešteni da nam privreda nije na kolenima, nego na trbuhu? Da li znate koliko smo zabrinuti? Imate li sluha za nas birače kojima ste se onako slatkorečivo obraćali do pre samo nekoliko sedmica? Baš vas briga. Imate sve što vam treba, svi ste i vlast i opozicija, retki među vama znaju šta koliko košta u radnji, važan vam je samo onaj magični broj 126. Nemamo vremena za čekanje. Ovo ludilo mora da se zaustavi. Stižu novi, uvećani računi za život dok se vi samo kiselo smeškate jedni drugima i zamajavajte nas i dalje svojim šupljim izjavama o neophodnosti brzog formiranja vlade. Bajkovita kampanja je prošla, sledi suočavanje sa stvarnim problemima. Srbija nema više vremena. Dobro jutro!

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s