Ustanak (4. oktobar – Crtica sa naprslinom)

piše: Vladimir Todorović

Posred plafona u ulazu naše zgrade pojavila se naprslina. Da stvar bude još gora, tačno na sredini te naprsline instalirala se rupa… iz koje, kao šlag na torti, kaplje voda. Okupio se svet i gleda.

Ovo mora da je puklo s vaše strane – kaže komšinica s leve strane ulaza. Sledi burno negodovanje komšija s desne strane. Prepucavanje traje, ali bez konsenzusa – ko zove majstora. Eto, za sve je kriv arhitekta – pravi dupli ulaz i zakomplikuje stvar.

Naprslina, sa sve rupom, ćuti i radi. Kap po kap. Ubrzo ptičice veselo uleću u ulaz na „jednu s nogu“, kučići lapću vodu iz barice na podu, mačke merkaju ptičice… Svi srećni i zadovoljni. Plafon se kruni, rupa je sve veća, ali izgleda da nema mesta panici. Saživeli smo se i sa naprslinom i sa rupom. Kohabitiramo.
A onda, jednog dana, rupa je nestala ko 13 plata! Voda više ne curi, ptičice ne sleću na osveženje, nema ni kučića ni mačića. Nekako, uvek se nađe makar jedan odgovorni komšija koji preuzme stvar u svoje ruke. Ako ste se prepoznali – svaka čast. Ako niste… mogli biste i vi jednu crticu da napišete o tome.

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s