Ustanak (10. oktobar – crtica)

piše: Suzana Gajić

Nešto se ovoga jutra razmišljam da počnem da gajim surlu i da pustim uši da rastu, ugojim se par stotina kila i – čekam da se preselim u Jagodinu. Predsednik te opštine najavio je da hoće da nabavi i slona za tamošnji zoološki vrt, pa rekoh, da probam da konkurišem. Što se tiče hodanja na četiri noge, tu neće biti problema – i onako treba da završim neka administrativna posla, dok obiđem sve šaltere, biće mi normalno hodanje na sve četiri. Sivo-slonovsku boju ću lako da dobijem – svaki dan gledam šta je poskupelo, i koliko zarađujem, posiveću od muke za tili čas.
Ako se neko pita zašto želim da postanem slon i preselim se u Jagodinu, ja vas pitam – kako je moguće da uopšte tako nešto pitate? Pa, ugledam se na Jovanču. U nizu veselih dešavanja koja su pratila dolazak žirafice u Jagodinu, poslednji je baš onako lep i radostan – lično Dragan Marković Palma je venčao Jovanču sa njegovom novom životnom saputnicom Emom i, tom prilikom, obećao za dve godine i prinovu. Mislim, od žirafa. Milina. Evo, ne bih se bunila da i meni predsednik nađe saputnika. I da ne brinem o hrani, smeštaju, računima… U stvari, šteta što im ne treba neko magarence, da ne moram da gajim surlu.

Dobro jutro!

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s