Ustanak (19. novembar – crtica)

piše: Dejan Grujić

U svetu se nekoliko puta tokom godine slavi Dan majki. Kod hrišćana na Materice, druge nedelje Božića, na zapadu 13. maja, ali i 8. marta kada se više po inerciji setimo svojih majki kupujući im simbolične poklone u vidu cveća, parfema ili nakita. Ovoga jutra upoznaću vas sa jednim malim delijom. On se zove Nikola, rođen je pre nešto više od mesec dana, ima nešto više od 2 kilograma i najbolju, najhrabriju i najlepšu majku na svetu. U stvari imao ju je do juče. Sada je ostao bez nje jer ona nije imala snage da se izbori sa teškom bolešću koja ju je mučila 5 godina, ali nije sprečila da na svet donese njega, Nikolu, koji će do kraja života ponosno nositi uspomenu na nju vredniju od svega.
Svojih majki treba da se sećamo svakog dana. U znak zahvalnosti uvek treba imati u vidu žrtvu koja kreće najpre od porođajnih bolova, pa onda onih duševnih patnji i briga koje traju do kraja života a za koje majke ne očekuju nikakvu naknadu. Mali Nikola biće ponosan na herojski čin svoje mame koja je više od svog života želela da stvori njega, da iza sebe osim karijere ima i ostvarenu biološku ulogu datu od Boga. Za mene je srpski Dan majki upravo dan kada je mama Jelena Trikić odlučila da na oltar života položi svoj tek započeti takoreći, tako što je odbila jake citostatike upravo da bi mali Nikola bio živ, zdrav i srećan. U slavu života, žrtve i čina ove hrabre mlade žene koju ne smemo zaboraviti želim vam DOBRO JUTRO!

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s