022. CRTICA – na bandaše (Ustanak, 20. februar)

piše: Vlada Todorović

 

Priznajem – ja nisam u toku sa najnovijim uspesima automobilske industrije. Ali, nešto što sam video na ulicama našeg nam grada, ostavilo me je u rebusu.

Elem. U poslednje tri nedelje, tri puta mi se ponovila ista slika. Stojim, uveče, na raskrsnici kad odjednom se čuje neki šljampavi zvuk. Kao da idu kola kojima je probušena guma.

Kad ono – šta? Taman pored mene prolaze kola koja su malo legla na jednu stranu jer – imaju probušenu gumu. Čika vozi u srednoj traci, ne pokazuje nameru da stane… i to tako tri puta. Sa različitim automobilima i različitim vozačima – normalno.

Mora da je ovo neka epidemija, mislim se. „Probušenogumititis“, u najmanju ruku!

foto1

Al’ vidiš ti to. Koliko je tehnika uznapredovala. Voze se kola i sa probušenom gumom. Neće felna da strada, nema šanse. Sve je to sada bezbedno. Doduše, u pomenuta tri slučaja nisu bili angažovani „jugići“, ali nisu bila ni neka skupa, „fensi“ kola.

Da li to znači da više nije potrebno imati rezervni točak. Da li sve ovo znači da muškarci, ako i imaju rezervu, ne umeju da promene gumu ili čekaju da se za to pobrine lepša polovina. Da li su cene kod automehaničara drastično pale zbog ekonomske krize, pa je džaba nekako se odvući do njih da oni obave posao. Na ova pitanja nemam odgovor. Nisam vozač. I, nekako mi se čini, da ja ne bih maltretirao svoja kola – sem ako negde ne gori. A vi?

 

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s