Ustanak (29. mart – crtica)

piše: Dejan Grujić

 

Nema ‘leba bez pogače. Ovo su oduvek znali naši dedovi i pradedovi, dok su naši očevi više voleli fabrike i kaldrmu umesto pašnjaka i oranica. Nas su zadesili računari, a mnoga današnja deca su zelenu livadu videla jedino na Windows-u. Naši novi prijatelji Arapi, odlučili su da odreše svoju kesu u cilju pokretanja poljo-biznisa u Srbiji. To podrazumeva da se odmah aktivno uključimo u realizaciju tih zamisli i uskoro postanemo buduća velesila u proizvodnji zdrave hrane. Ne znam ništa o uslovima zaduživanja, a tek kako ćemo pozajmljeno vraćati, jer nemam vremena od proučavanja i razumevanja Fijatove subvenicije za Fiću a koja još drma Srbiju. Ne mogu ni da stignem da ukapiram ko je ko u rijaliti programima kojima našu pažnju neko pokušava da skrene sa suštinskih na beznačajne stvari. Klasična manipulacija građanima u cilju prikrivanja problema više nije tajna ni za obične laike. Iz godine u godinu istim metodama ispira se mozak nacije. Izvlačenje nekada nacionalnih zvezda iz prašine zaborava samo je pokušaj da se region ustalasa njihovom bahatošću, nevaspitanjem, oskudnim i vulgarnim rečnikom, pa čak i jezikom mržnje. Više mi je dosadna priča o večitom ratu Srba i Hrvata, provodu sa maloletnicama, vođenju ljubavi pred kamerama, i izigravanju normalnog života u nenormalnim uslovima. Nemaštoviti i pokvareni, takmičari su spremni na sve. Zašto ovo pričam? Zato što ovako nešto braća Arapi sigurno neće pozdraviti, ako nas vide kako netremice zurimo u TV, nego će za svoje pare da traže da radimo, stvaramo, i obezbedimo profit i njima ali i sebi. Uskoro ćemo siguran sam u to shvatiti da je iz raja za nas u Srbiji ipak izašla motika a ne batina jer iskustvo govori da sa njom nismo umeli. Dobro jutro!

foto

 

(foto: mensantiviolencecouncil.com)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s