Uranak (26. januar – crtica)

piše: Dejan Grujić

Srbiji se žuri jer više nema vremena za bacanje. Vlada je postala orkestar u kome retki  znaju  da čitaju note, a ostali svirci nevešto drže svoje raspale instrumente i nabadaju neku kakofoniju od koje se diže kosa na glavi! Više puta mi se javilo da će biti izbora tokom proleća, ali tada to nisam mogao  da tvrdim, već samo pomenem, onako za sebe. Pa ako se toga neko seća, super, a ako ne, onda ništa. Doduše, ionako sam pogrešio u proceni. Biće ovo zimski izbori 16. martaVučić je prelomio da se Srbiji žuri na izbore. Moramo da štedimo, pa ćemo u istom danu najverovatnije da glasamo i za republičke i beogradske organe vlasti. Sve predizborne radnje bi trebalo obaviti do kraja ovog meseca, da bi preostalo zakonskih 45 dana za kampanju jer Srbiji se žuri. Kako se samo radujem toj kampanji. Kratko, brzo, efektno i uzbuđujuće napeto  –  to je moje očekivanje od predstojećih samopromocija i konvencija naših stranaka.

1
Meni se žuri da čujem novu bajku o boljem životu,  da mi je svetla budućnost tu iza ugla, samo treba da je dohvatim obručom oko broja na glasačkom listiću koji predstavlja buduću vladajuću stranku. Treba mnogo krivih Drina ispraviti, mnogo zakrčenih staza otvoriti, srediti zidove, oprati zavese, i podići tepihe, istresti mnogo prljavšine i na kraju udariti fasadu na kuću zvanu Srbija koja naginje ka Evropi. Ne verujem da će se sadašnja opozicija mnogo truditi da osvoji vlast, a ni oni kojima je sada rejting taman koliko ja imam godina nisu presrećni da sami čiste, peru, i peglaju sve ono što se u zadnjih četvrt veka trpalo u korpu za srpski veš. Srbija mora dobiti neko novu pokretačku snagu jer – mnogo posla čeka a i mi predugo čekamo da nešto najzad krene  napred. Umorili smo se od čekanja, sad nam se žuri. Setili smo se posle četvrt veka.  Dobro jutro! 🙂

(foto: www.allthingsprivatepractice.com, ilustracija)

 

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Uranak i označen sa , , , , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s