Ustanak (7. septembar – Crtica)

piše: Ru Šavr

 

 

VANZEMALJSKA CRTICA

Imamo li svemirske komšije? Verujete li da ima života van naše galaksije ili negde u njoj, samo malo dalje nod nas? Kada se stvari tako postave, mnogi među nama velikodušno dozvole da i nismo sami u kosmosu. Obično kažemo: „Pa, nemoguće je da smo baš sami u tom, tolikom prostranstvu…“ . Tako neko ostane isključiv u svojim tvrdnjama, neko ne, i tu se razgovor obično završava, posle kraćih ili dužih dokazivanja. I dotle je to pristojna tema za konverzaciju. Sasvim je drugačije kada to postane tema razgovora u jutarnjem programu jedne nacionalne televizije. Nedavno je jedna naša sugrađanka u tv emisiji tvrdila da ih je svojevremeno videla u trolejbusu broj 28, a da ih i inače vidi, pa ih je i kategorisala u one koji su opasni i onih koji to nisu. Prema njenoj klasifikaciji, njih je najviše među kondukterima, čistačima ulica i ljudima koji obavljaju komunalne poslove. Da je emisija potrajala, ko zna kuda bi nas to odvelo. Pošto nije, gledaoci su se verovatno, kod kuće, podelili u dva tabora: na one koji su joj poverovali i na one koji nisu.

Čovek bi rekao da je potrebno da se desi nešto zaista krupno da bi se tako nešto tvrdilo. A i da treba imati ozbiljne argumente da bi se ovakva tema stavila na dnevni red. Zato oni ozbiljniji, vanzemaljce obično ne ubacuju u razgovor, barem ne pre pete čašice. Jer, stvarno, koliko ste ih puta videli i kako to da dokažete? U svakom slučaju, zbog mogućih gužvi u saobraćaju, nepopularno je klasifikovati autobuse gradskog prevoza na one u kojima se ova grupa građana može sresti i u one u kojima ne može. Zbog ovoga, a i zbog drugih stvari, najbolje je da vanzemaljci ostanu kod svoje kuće.

Dobro jutro.

1

(Foto: alliswall.com, ilustracija)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s