Ustanak (17. oktobar – Crtica)

piše: Ru Šavr

 

KIŠOVITA CRTICA

Sinoć je opet padala kiša, pada i jutros. Kažem „opet“, jer je padala i pre neki dan. A baš tokom leta i septembra smo se bili skoro sasvim odvikli. Opet je među nama konverzacija tipa – „Najavili su kišu“, „Jao, neće valjda“ i slično. Pa opet, kad izađemo u kišovit dan čudimo se kao da je nismo očekivali. „Baš je sad našla da pada… ni pre ni posle“. Jedni ljudi se žale što nisu poneli kišobrane, drugi što im kišobran nije dovoljno velik a i prevoz se proredio. Kad konačno dođe, stvara se grozna gužva. Sve je zakrčeno od automobila. Ne može da se prođe ulicama. Oni, bolje platežni, pokupili su usput taksi. I tako, svako se spasava kako zna i ume od ove prirodne nepogode. Onda stignemo kud smo pošli i tamo: u kući, školi, na poslu, nastavljamo da se žalimo: „Kakva kiša!“, „Grozno vreme!“ i slično. Prozore smo zatvorili i grejemo se na suvom.

Kao da uvek zaboravimo da kiša mora nekad da pada. Zanemarujemo činjenicu da i žito treba da izraste a i ponešto drugo. Treba nam kiše i u gradu da počisti ulice i pročisti vazduh, i u selu, da zalije bašte i njive. Uostalom, da nema kiše ne bi bilo cveća. Najčešće nam, dakle, ipak vredi za nešto. Samo što mi i to, kao i druge stvari, lako zaboravljamo.

Dobro jutro!

1

(Foto: Ellaslist, ilustracija)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s