Ustanak (3. novembar – Crtica)

piše: Dejan Grujić

 
Obećanje da će veoma brzo doći do povećanja plata u Srbiji raspalilo je euforiju planiranja. Većina nas, već je izračunala koliko će nas para strefiti tim uvećanjem zarada pa u skladu s tim i odluke tipa da nema više uskraćivanja sitnih radosti. Jedva čekam da mi pare legnu da pa da kupim kesicu grisina. Odavno ih nisam probao a baš sam to mnogo želeo. Takođe, kod Sulje semendžije odavno merkam fišek suncokreta, pečenog i presoljenog. Makar sto grama. Pa, stvarno, zaslužio sam da se baškarim malo. Svi smo štedeli, evo rezultata. Oprezni optimisti, verovatno će i od tog povećanja da uštede. Njihov je rezon da ako smo mogli da sada bez tih para, moći ćemo i ubuduće. Hajde sada da počnemo da štedimo od povišice. Odmah na stranu odvojiti tih hiljadu ili dve dinara, recimo. Tako je moguće na desetogodišnjem nivou uštedeti i dve hiljade evra. Od te dve hiljade evra, ali tek kada prođe deset godina, možemo ko zna kakva čuda da načinimo. Moguće je da odemo na letovanje, kupimo polovnjak, dva ara placa, ili čak pokrenemo proizvodnju jaja. Samo se valja strpeti deset godina. Ona narodna priča o magarcu koji je manjkao taman kad ga je gazda naučio da gladuje u našem slučaju ne važi. Nas možda i uče da gladujemo ali mi nećemo da prođemo kao magarci. Nama su magareće uši odavno porasle. Znamo da se nosimo sa njima.

Dobro jutro!

1

(Foto: Reference.com, ilustracija)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s