Ustanak (8. februar – Crtica)

piše: Ru Šavr

SVAKODNEVNA CRTICA

Mislim nešto o tome koliko ima sitnih stvari koje radimo svakodnevno. Neke, doduše, i nisu sitne, ali su zato dosadne i neprijatne. Jeste li, primera radi, juče prali sudove? Pretpostavljam da je svako od nas makar oprao šoljicu od kafe. To nam je svakodnevno zaduženje koga se nerado laćamo. Ako i uživamo u lepoti sudova, to nije onda dok ih peremo! A jeste li namestili krevet kad ste ustali? Ni to baš nije neka ispunjavajuća obaveza. A jeste li oprali kupatilo? To je već malo zahtevniji zadatak, ali takođe neophodan da se život u višečlanoj porodici odvija normalno. Svakodnevno se ide u školu, na posao, vozimo se donde nekim prevoznim sredstvima po ustaljenim rutama, i ne uvek ustaljenom redu vožnje. Sve nas to često čini nervoznima. Svakodnevne stvari znaju da dosade.

Ima toliko toga što je ušlo u naše vidljive i nevidljive rokovnike kao svakodnevna obaveza. Neke su sasvim lične, kao higijena, a ima ih još mnogo. Često se dešava da nas sve to, ili nešto od toga, mrzi da uradimo. Ali kad se malo bolje razmisli, izgleda da je najbolje za nas da ih prihvatimo kao znak da smo zdravi, zreli i odgovoni. Onda će nam one možda biti lakše. Uostalom, treba da se učimo da prihvatamo uobičajena dešavanja u životu (makar i dosadna) podjednako važnim kao ona koja su radosna. Možda se jednog dana naučimo da sve obavljamo sa zadovoljstom. Neka ovaj dan bude takav.

Dobro jutro.

(Foto: pixabay.com/Free-Photos, ilustracija)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s