Ustanak (25. januar – crtica)

piše: Dejan Grujić

Onomad je Duško Radović napisao da svako ko se ovoga jutra probudi u Beogradu, ima pravo da pomisli kako je uspeo u životu. Ta misao bila je godinama uteha za mnoge bez krajcare u novčaniku, a ponos i dika za sve koji imaju svoj krov nad glavom. Uvek postoji mogućnost da se taj krov dobro unovči, naročito ako se nalazi bliže centru prestonice i tako dođe do gotovine, pogotovu ako je neka tetka kao slučajno ostavila u nasleđe još jedan stan, pa to dođe kao dar s neba. Ali, ni beogradski stanovi više nisu na ceni, a ni Beograd više ne nudi na prodaju najskuplje nekretnine u Srbiji. Pravi raj za dobro unovčavanje stambenog i garažnog prostora je u stvari nadomak Beograda, u Vreocima.

foto3

 

Tamo ako imate vezu u Kolubari, možete običnu garažu da prodate za tričavih šezdeset i šest hiljada evra, a kuće i kućice mogu se zarad eksproprijacije prodati državi za par miliončića evra. Jedini problem može da vam predstavlja tamo neka ministarka Zorana koja se gle čuda, umešala u svoj posao i otkrila neviđenu pljačku Srbije. Istresla je jastuk pun perja neviđene i bezočne pljačke koje će sada da leti na sve strane. Bar se mi neuspešni tome nadamo. Ima li makar jedan direktor u Srbiji koji nije kraduckao, krao, drao, ili prao državne pare u ovoj osiromašenoj državi. Ima, samo što je na vreme smenjen da ne smeta i zanoveta, i kvari idilu onima koji su se probudili u Srbiji i shvatili da su uspeli u životu.

Dobro jutro!

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s