Ustanak (13. maj – crtica)

piše: Dejan Grujić

 

Dok su oči srpske ali i evropske javnosti bile uprte u Mitrovicu, i posetu potpredsednika vlade Vučića u ulozi tumača Briselskog sporazuma Srbima sa severa Kosmeta, u debeloj hladovini od medijske pažnje, otvoren je vrtić u Novim Banovcima. Nije to mala stvar za sredinu u kojoj ima sve manje mališana baš kao i para za izgradnju ustanova za njihov smeštaj i boravak, obrazovanje i druženje. Dve stotine mališana imaće od danas prostor za igru i boravak, a samim tim njihovi roditelji moći će da bezbrižno odlaze na posao sa saznanjem da su im naslednici na sigurnom. Trebalo je odvojiti u opštoj besparici novac za izgradnju objekta od 800 kvadrata iz prilično stanjenog budžeta Stare Pazove. To nije sve. U planu je izgradnja još takvih ustanova, najavljuju opštinari. Para nema, ali ćemo ih naći – odlučno tvrde dodajući da su investicije u decu u stvari najisplativije. A šta ćemo sa investicijama u ljude kojima su prirodne nepogode otele krov nad glavom? Neka se snađu, kao i uvek. Kraljevo je proglasilo kraj sanacije štete koju je izazvao zemljotres 2010. godine, kad ono ispliva na površinu pljačka od skoro milion evra. Za te pare osumnjičen je i doskorašnji gradonačelnik, a za iste se moglo napraviti bar pedeset kuća a obnoviti bar stotinu. Bruka. Istraga će pokazati ko je sve omastio brkove tim parama a nas građane svaka buduća vlast teško će uveriti da „para nema“. Ima, ima.. samo su nepravedno raspoređene. Umalo da zaboravim, danas je bivši Dan bezbednosti. Tako da znate da sam vam ja to rekao, pa ako me se setite, setite. Ako ne, onda ništa. To je bila moja dužnost. Dobro jutro!
foto(foto:www.babble.com, ilustracija)

 

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s