Uranak (12. april – crtica)

piše Vlada Todorović

 

CRTICA – imam tezgu!

Nema mesta panici. Ostajem ja i dalje u „Jutru“ Beograda 202, da vas davim k’o zmija žabu, ali moram malo da se hvalim. Na ovu skupoću imati tezgu i to ne jednu… nego dve! Oho-ho! Svaka čast, domaćine – reći ćete vi! I treba. Ali, hajdemo redom.

Krenem ja tako u potragu na novobeogradskom Buvljaku – tačnije Otvorenim tržnim centrom – za nekim sitnicama i tako prolazim između redova tezgi. Odjednom, iskače čovek ispred mene i pita: „Vi ste vlasnik ove tezge?“ „Jok ja“, odgovaram i produžim dalje. Par redova kasnije sasvim druga osoba me pita: „A je l vi radite na ovoj tezgi?“ E, tu sam se već zabrinuo. Vidim da sam promašio profesiju. Prodavac da budem. Vlasnik tezgi. To je za mene.

Eto, mikrofon je mikrofon, al’ dvaput je dvaput!

Ili, što bi umni ljudi rekli krajnje je vreme da izađeš iz te nevidljivosti. Ima nečeg trgovačkog u tom licu! Pa, ako već reči slabo prodajem, da pređem na nešto konkretno!

2(foto: en.wikipedia.org, ilustracija)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Uranak i označen sa , , , , , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s