Uranak (29. mart – crtica)

piše: Dejan Grujić

 

Nedelja je, dan za lenčarenje, naravno pod uslovom da ne morate na posao. Međutim, lenčarenja ne bi smelo da bude, bar ne u glavnom gradu Srbije. Svaki slobodan trenutak treba, umesto za protezanje, istezanje, razvlačenje, lenčarenje ili neko drugo „renje“, posvetiti svom gradu – da bude lepši, sjajniji, lepši, zdraviji. To je verovatno na umu imala gradska vlast koja je mesec pred nama posvetila uređenju i čišćenju Beograda. Još uvek se ne pominje rešavanje viška administracije, već đubreta, otpada, starih lomova od bele i ostale tehnike, uređenje okoline stambenog prostora, ulaza terasa i podruma. Očekuje da se od ove godine i građani pridruže radnicima gradske čistoće koji objektivno, i da hoće, ne mogu baš sve da urede i očiste. Biće posla za uređenje stambenog prostora, ulaza i zajedničkih hodnika, okoline stambenih i poslovnih objekata a u direktnom dogovaranju sa skupštinama stanara pronalaziće se optimalna rešenja za solidarno učešće svih u akciji za čistiji Beograd. Svako treba da pruži svoj doprinos i uradi malo, a opet sasvim dovoljno da nam bar spolja grad bude lepši i belji. Bilo bi dobro da o ovoj akciji putem depeša, naredbi ili obaveštenja nešto više saznaju i čuvari reda i zakona. Ne bih voleo da nam se opet desi da zbog nepropisnog prelaženja ulice čistača u narandžastom iste novčano kažnjavaju jer samo rade svoj posao. Bruka je da se iz dana u dan čuje da su komunalci i ostali policajci prekoračili ovlašćenja a da ih opet nije dovoljno na našim ulicama. Treba ih još uposliti, tvrde odgovorni. Ako je već tako, uposlite ih već od prvog aprila, pa da i oni podrže akciju čišćenja i uređenja. Tako će eventualne frustracije lečiti na kontejnerima, metlama i četkama, a ne na građanima koji, recimo, uređujući živu ogradu uništavaju gradsko zelenilo. Dobro jutro!

55(Foto: dnevnenovine.rs, ilustracija)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Uranak i označen sa , , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s