Ustanak (21. avgust – Crtica)

piše: Dejan Grujić

 

Ovo s terorizmom u Evropi baš se gadno zakuvalo. Vesti su pune strašnih podataka o žrtvama. Nedužni stradaju od strane surovih koji biraju najpomuklije načine kojima teže da pokolebaju borbu većine protiv svetskog zla. Odmah da se razumemo, strah hrani teror i ne treba mu dozvoliti da se raspojasa. Međutim, strah čoveka od nasilja ma kakve prirode bilo, podstiče na pojačan oprez, pa to treba shvatiti kao iskonsku potrebu za očuvanjem života a nikako kao slabost pred terorom. Nema više onih prošlih dana, kako kažu stari, sve je poremećeno; sistemi vrednosti, ljudi, običaji, verovanja, ideali… sve je danas drukčije. To nije ništa novo, sve to znamo, pa i dalje gledamo televiziju i čudimo se događajima koji i nas mogu lako da zadese, ali dokle će to da potraje? Treba li da se pozatvaramo u kuće, da ne izlazimo napolje, da sve što možemo uradimo preko interneta, možda da nam uz one magične naočare bude normalno da i na more idemo ostajući u stanu i uživajući u animacijama i simulacijama plivanja, sunčanja, ili skitanja. Tako bi svi bili sigurni, ali zatvoreni. A nesloboda je upravo cilj kojem teže zlikovci pokušavajući tako da bace na kolena slobodne ljude. Sigurnost Srbije je u božjim rukama i snaga bezbednosti, a naša individualna ipak u vlastitim merama opreza. Ne kažu uzalud, sačuvaj se sam, pa će te i Bog sačuvati. U tom samosačuvanju, tanka je granica između hrabrosti i paranoje u kojoj možda i živimo ali nam to niko stručan još nije saopštio.

Dobro jutro!

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s