Ustanak (28. septembar – Crtica)

piše: Dejan GRUJIĆ

 

Svuda gužva oko nas, još nam samo fali magla ona prava jesenja, da jedni druge ne vidimo. Očigledno je da se i na vedrini teško gledamo. Sve je krenulo letos. Umesto da se isprazne gradovi i nacija krene na odmor, većina je ostala kod kuće da bi smetala vrednim poslenicima koji ulepšavaju naše ulice. Onda su im se pridružili đaci a spremaju se i brucoši i ostala buduća elita. Juče u bibiloteci, gužva. Računam da su ili došli da vrate knjige posle više godina, ili su tu da smetaju. Ni jedno ni drugo, kažu velika gužva u saobraćaju u četiri popodne zbog nekog čukanja na mostu. Pa ko pametan još u to vreme ide prevozom, a ko se luksuzira u automobilu pored ovako lepog vremena. Kišica samo što je pala, okvasila ulice, osvežila nas, a mi u kukanje kako je grad kolabirao. A što je onda gužva u apoteci? Svi se porazboljevali, baš kad je temperatura sa 40 u hladu, pala na 20 stepeni u podne. Što se ne pokrivate noću, i što držite otvoren prozor? Gužva je i u policiji. Malo, malo, pa moraju da zatvaraju centar grada zbog manifestacija od opšteg značaja. Oduševljeni građani tumaraju tražeći stanice gradskog prevoza koje su izmeštene ali ko bi još to znao gde? Trke, maratoni, biciklijade, rolerijade, pa onda parade, čovek ne zna prosto koji događaj napravi više koristi građanima željnih masovnih dešavanja, da ne kažem demonstracija naše superiornosti u odnosu na sve ostale. A sve to zato, navodno, zato što se radi na putevima u Beogradu. Ako već zatvore pola grada, neka je to samo zbog građana koji su to čekali još od pamtiveka. Nego? Najnapredniji među nama se toliko trude da sve postignu do decembra, podigli i nebo i asvalt i zemlju, brda i nizbrdice a mi i dalje samo nešto, nezahvalni, gunđamo. Da čujem ko je pomenuo izbore, opoziciju, kampanje, promocije? Hajde, uozbiljite se, ljudi, šta vam je? Odakle vam samo takve ideje? Za sve su krivi oni koji letos nisu otišli na more.

Dobro jutro!

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s